maandag 22 augustus 2022

Het verschil zien tussen een krokodil en een alligator...

Weet jij het verschil al tussen een krokodil en een alligator? Of heb je werkelijk geen idee en zijn ze voor jou allebei het zelfde? 

Krokodil vs alligator

Wat denk jij? Op welke van deze twee onderstaande foto's zie je een krokodil en welke een alligator? Doe een gok en lees dan verder onder de twee foto's.



Hoewel deze twee vaak met elkaar worden verward, zijn er toch een aantal lichamelijke verschillen tussen een krokodil en een alligator. 

Het eerste verschil is de snuit. Alligators hebben een U-vormige snuit terwijl krokodillen een lange V-vormige snuit hebben. 

Het tweede verschil zijn de tanden. De boven en onderkaak zijn bij een krokodil even breed, waardoor de tanden van beide kaken als ze hun bek gesloten hebben te zien zijn. Een alligator heeft een bredere bovenkaak waardoor de tanden in de onderkaak in holtes in de bovenkaak verdwijnen waardoor je alleen de tanden in de bovenkaak kunt zien wanneer ze de bek gesloten hebben. 

En het laatste uiterlijke verschil is de kleur. Alligators zijn vaak erg donker qua kleur en krokodillen zijn meer olijfgroen of bruin gekleurd. 

En had jij het goed? Zo ja, goed gedaan! Zo nee, nu maak je nooit meer dezelfde fout en ben jij een ster in het verschil zien tussen een krokodil en een alligator...





Geen opmerkingen: