donderdag 24 maart 2022

Spectaculair vertrouwen...

Kracht, snelheid, waaghalzen en vertrouwen... zomaar wat woorden die dit onderwerp beschrijven...

Trickriding

Op zijn Nederlands heet het kozakkenvoltige. Kort beschreven is het acrobatiek op een paard waarbij het paard in een rechte lijn of in een cirkel galoppeert. Het is geen normale voltige, want het paard zit niet vast aan een touw en je gebruikt er een speciaal daarvoor ontworpen zadel voor. Het paard is los van de longeur waardoor de controle over het paard voor een groot deel bij de ruiter blijft liggen. 

Geschiedenis

Vroeger was trickriding een oorlogstechniek die gebruikt werd bij de kozakken en indianen. Met deze techniek konden ze het doen laten lijken alsof je dood aan je paard hing zodat je niet beschoten zou worden, of je kon jezelf naast het paard laten hangen zodat het net leek alsof er een paard zonder ruiter voorbij galoppeerde. Ook was het handig om zonder af te stappen iets in snelle galop van de grond te kunnen pakken of achterstevoren zittend degene achter je aan te vallen. Tegenwoordig is trickriding alleen nog maar entertainment. 

Waarschuwing 

Voor degene die iets met paarden doen. Begin nooit met trickriding zonder les van een ervaren persoon of met een onervaren paard en al helemaal niet zonder een zadel die daar geschikt voor is. 

Als slot nog een filmpje om te laten zien wat trickriding inhoud...



Geen opmerkingen: