donderdag 5 mei 2022

Glow in the dark...

Iedereen kent ze wel die sterretjes die je op je muur of plafond plakt. Wanneer het licht er een tijdje op heeft geschenen doe je het licht uit en je krijgt een glow in the dark effect...

Schorpioen

Je zult het misschien bijna niet geloven, maar schorpioenen geven dat zelfde effect in het donker. Wetenschappers ontdekten dat schorpioenen in de nacht begonnen op te gloeien onder het licht van de maan. Schorpioenen hebben in hun exo-skelet (hard uitwendig skelet) eiwitten zitten die UV-licht omzetten in een glow in the dark kleur. Onderzoekers weten nog niet precies waarom schorpioenen dat kunnen, wel wordt er gedacht dat ze door de verkleuring weten dat het nacht is en dat het tijd is om te gaan jagen. 

Giftig

Een ander leuk weetje van de schorpioen is dat je over het algemeen kan zeggen dat schorpioenen met lange, dunne scharen giftiger zijn dan schorpioenen met grote, dikke scharen. Die laatste verdedigt zich ook sneller met de scharen terwijl de schorpioenen met de lange, dunne scharen je gelijk proberen te steken. 

Bijzondere diertjes...

Geen opmerkingen: